Urban Adaptive Reuse and Energy Efficient Design Richard Renner Architects
Urban Adaptive Reuse and Energy Efficient Design Richard Renner Architects
Urban Adaptive Reuse and Energy Efficient Design Richard Renner Architects
Urban Adaptive Reuse and Energy Efficient Design Richard Renner Architects
Urban Adaptive Reuse and Energy Efficient Design Richard Renner Architects
Urban Adaptive Reuse and Energy Efficient Design Richard Renner Architects
Urban Adaptive Reuse and Energy Efficient Gren Roof Design Richard Renner Architects
Buzzards Bay Center > A derelict 12,000 SF historic warehouse was completely renovated to create the new "green" headquarters for the Buzzards Bay Coalition, an environmental non-profit in New Bedford, Massachusetts. The building is located within the New Bedford Whaling National Historical Park, so the design was subject to strict historic rehabilitation guidelines. This education center contains offices, a meeting room, a library, a laboratory, and public exhibits. The design features a high performance envelope with historically accurate windows, a vegetated roof, and 3.6 KW of solar electric panels.  Photography by Peter Vanderwarker.