Maine Appalachian Trail Club New Base Camp Facility, Maine

The preliminary design of a new Base Camp Facility in Skowhegan, Maine for the Maine Appalachian Trail Club. The facility includes a large meeting and dining building, a maintenance building, and separate crew quarters. The building is sited to minimize the clearing of trees and provide maximum solar exposure for the photovoltaic panels.

......................................................................................................................................................

Pool House Addition

Exploration of a pool house addition for the new owner of a house designed by RR|A in 2005.

 

......................................................................................................................................................

Maine Camp

New camp on a small lake to replace the old camp. The new camp has two stories optimizing the building volume and allowing for more natural light than the previous camp.

Home Studio

New energy efficient home studio and family room addition to an existing deck house.

......................................................................................................................................................

Neighborhood Beach House

Schematic massing studies for a beach house in an eclectic neighborhood fronting dunes and a popular beach. The existing garage was in a state of disrepair and needed to be replaced. The owner also wanted to expand the second floor area to create an office, exercise area and englarged master closet area, as well as improve circulation in the existing house. Stringent local and state guidelines made this project an interesting puzzle with a compact footprint.

......................................................................................................................................................

Long-term Residential Care Facility for Autistic Adults, New Hampshire

Preliminary design of a long-term, live-in facility for eight autistic adults in Portsmouth, NH. The energy-efficient building would include apartments for residents and staff, offices, a rooftop area with a greenhouse for gardening, and common living, dining, exercise, and project spaces. The building would be located on a previously developed site close to stores, services, public transportation, and support services. We would pursue LEED certification.

......................................................................................................................................................

Efficient Suburban Home, Massachussets

Preliminary design for a small, energy-efficient home. Several massing possibilities were explored for a contemporary 1,200 sf dwelling in suburban Massachusetts.

 

......................................................................................................................................................

Battery Blair Study, Maine

Study to determine the feasibility of uncovering and interpreting the buried coastal defense installation at Fort Williams.

......................................................................................................................................................

Munjoy Hill Two Unit Urban Infill, Portland Maine

Schematic design for a new energy-efficient two-family house on an urban infill lot in Portland's East End. The existing dilapidated house would demolished, to make way for a rental unit on the first floor, and a primary residence on the second and third floors.

......................................................................................................................................................